Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ – Averoff Museum [Μέτσοβο]

Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ
44200 Μέτσοβο
Τηλ.: 26560 41210
Fax: 26560 42617

 
Ωράριο Λειτουργίας
Τμήμα
Η Πινακοθήκη παραμένει ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες (και τις αργίες), πλην Τρίτης.
Πινακοθήκη     10:00 – 16:00
Κατάστημα     10:00 – 16:00

Τιμές Εισόδου Πινακοθήκης
Είδος εισιτηρίου     Τιμή
Γενική είσοδος              3 €
Μειωμένο εισιτήριο     2 € (μαθητές, φοιτητές)
Δωρεάν     παιδιά κάτω των 10 ετών και οι κάτοχοι καρτών ελευθέρας εισόδου ICOM

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ που λειτουργεί στο Μέτσοβο των Ιωαννίνων είναι ένα μουσείο τέχνης που χτίστηκε το 1981 και εγκαινιάσθηκε το 1988. Το 1994 το κτίριο επεκτάθηκε ώστε να συμπεριλάβει μια καινούργια πτέρυγα προκειμένου να στεγάσει και νέους πίνακες πέραν της αρχικής της συλλογής που αποτελούνταν από 200 έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα. Το σύγχρονο τριώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται και οι δυο πινακοθήκες δωρήθηκαν από τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Η μόνιμη έκθεση αποτελείται σήμερα (2011) από 250 έργα των μεγαλυτέρων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως: Νικόλαου Αλεκτορίδη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Περικλή Βυζάντιου, Νικόλαου Βώκου, Νικολάου Γύζη, Έκτορα Δούκα, Γεωργίου Ιακωβίδη,Νικηφόρου Λύτρα, Πολυχρόνη Λεμπέση, Κωνσταντίνου Μαλέα, Γιάννη Μόραλη, Ουμβέρτου Αργυρού, Περικλή Πανταζή, Κωνσταντίνου Παρθένη, Θανάση Τσίγκου, Διονυσίου Τσόκου, Θάλεια Φλωρά Καραβία, Βασίλειου Χατζή.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση του μουσείου διοργανώνονται και περιοδικές εκθέσεις με έργα από άλλα μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Τα θέματα των εκθέσεων ποικίλλουν και καλύπτουν συγκεκριμένες πτυχές ή περιόδους της ελληνικής τέχνης. Τα παιδιά που επισκέπτονται την Πινακοθήκη μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

wikipedia

About G+D

ARTA GREECE
This entry was posted in ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.