Εμείς

To paletaart – Χρώμα & Φώς είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια να συγκεντρώσουμε έργα – κυρίως – Ελλήνων ζωγράφων και να τα αναδείξουμε στο ευρύ κοινό. Οι φωτογραφίες των έργων προέρχονται απο πινακοθήκες, δημοπρασίες και αναζήτηση στο internet.  Στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν αναφέρεται η πηγή προέλευσης λόγω του ότι είναι μια προσπάθεια πολλών ετών. Ζητούμε την κατανόησή σας αν έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις.  θα γίνονται δεκτές όλες οι καλοπροαίρετες υποδείξεις.

Ευχαριστούμε

33 Responses to Εμείς

  1. Ο/Η Εμμανουήλ Γεωργουδάκης λέει:

    Θα ήθελα να με πληροφορήσετε αν και πώς μπορώ να ζητήσω μία φωτογραφία του πίνακα
    Άγιος Νικόλαος Πειραιά του Σκαρβέλη σε υψηλή ανάλυση με σκοπό να περιληφθεί σε ένα λεύκωμα που σχεδιάζει ο ΟΛΠ για τον εν λόγω Ναό.
    Σας ευχαριστώ
    Εμμ. Γεωργουδάκης

    • Ο/Η G+D λέει:

      Δυστυχώς η μεγαλύτερη ανάλυση που βρήκαμε είναι αυτή που έχουμε στο blog.

      • Ο/Η Emmanuel Georgoudakis λέει:

        Καλημέρα! Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μήπως τυχόν θα μπορούσατε να μου υποδείξετε την πηγή ώστε να ζητήσουμε άδεια χρήσης κλπ.; Σας ευχαριτώ και πάλι και μένω υπόχρεος.

    • Ο/Η π. Μανώλης Τζανουδάκης λέει:

      Ενδιαφέρομαι να μάθω που θα απευθυνθώ για να μάθω πως μπορώ να αποκτήσω τα πνευματικά δικαιώματα της εικόνας της Ο Χριστός η Άμπελος.

  2. Ο/Η G+D λέει:

    Νομίζω ίσως θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής πινακοθήκης Κερκυραίων, λόγω εντοπιότητας του ζωγράφου. Καλή σας ημέρα.

  3. Ο/Η nikitas filotexnos λέει:

    Καλημέρα σας.
    Συγχαρητήρια γιά την ωραία δουλειά που κάνετε.
    Θα ήθελα να παρατηρήσω ότι το 17ον εικονιζόμενο έργο στη σελίδα Μηταράκης Γιάννης, είναι έργο τού Κ.Πλακωτάρη, το οποίο υπάρχει και στη σελίδα του. Το δε 15ον εικονιζόμενο έργο στη
    σελίδα Πλακωτάρης Κώστας, είναι έργο τού Γ.Μηταράκη, το οποίο υπάρχει και στη σελίδα του.
    Επίσης σας ευχαριστούμε γιά την αναφορά σας στην ιστοσελίδα μας filotexnos.

    • Ο/Η G+D λέει:

      Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας. Καθε σας υπόδειξη θα γίνεται δεκτή ευχαρίστως.

  4. Ο/Η Thomas Ginis λέει:

    Καλημέρα απο Γερμανία. Έμεινα έκθαμβος απο τον ωραιότατο πινακα του Κώστα Μαλάμου, με Θέμα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας 1971-72, όπου απεικονίζει το κέντρο της κωμόπολης αυτής. Περίπου το ίδιο Θέμα είχε φωτογραφισει το 1937 και ο γνωστός φωτογράφος της εθνικής αντίστασης Σπύρος Μελεντζής, απο τον οποιο προμηθευτήκαμε το 1985 τρις ωραιότατες Φωτό με το Μαργαρίτι. Σας παρακαλώ γράψτε μας που μπορούμε να βρούμε τον πινακα με το Μαργαρίτι, τι διαστάσεις έχει και το κόστος εάν γνωρίζετε, ώστε να τα μεταφέρω στον πρόεδρο της Κοινότητας και είμαι βέβαιος ότι θα φροντίσει για την απόκτηση του. Κάντε μας επίσης γνωστό εάν μας επιτρέπεται να αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα του Μαργαριτίου που έχουμε και η οποια είναι ΜΗ κερδοσκοπικού χαρακτήρα, την Φωτό απο τον συγκεκριμένο πινακα του K. Μαλάμου με Θέμα το Μαργαρίτι 1971-72. Σας ευχαριστω πολύ Θωμας Γκίνης απο Γερμανία,
    ιστοσελίδα http://www.margariti-gr.de

  5. Ο/Η Δ.Μαυριδης λέει:

    Καλημερα
    εχω τον πινακα “Η γέννηση του Χριστού” καθως και πολλες προσωπογραφιες του Νεστορα Βαρβερη . Πως μπορω να σας στειλω φωτο να τις αναρτησετε?

    Βαρβέρης Νέστωρ – Nestor Varveris [1867-1953]

    • Ο/Η G+D λέει:

      Βεβαίως να τις στείλετε και σας ευχαριστούμε πολύ. Στο ιδιο e-mail. Περιμένουμε! Καλή σας ημέρα.

  6. Ο/Η Art traveller λέει:

    θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε και ευχαριστούμε πολύ που την μοιράζεστε μαζί μας !!!

  7. Ο/Η I.Nτούμας λέει:

    Καλημέρα σας,
    Θα ήθελα και εγώ να σας συγχαρώ αλλά και να σας υπενθυμίσω ότι το διαδίκτυο είναι χρήσιμο αλλά ελλοχεύει και ο κίνδυνος παραπληροφόρησης. Άλλωστε δεν χρειάζετε ιδιαίτερα εξειδικευμένη κριτική ματιά για να καταλάβει κανείς την ανισότητα στα έργα που δημοσιεύονται στην σελίδα του Χαράλαμπου Ντούμα. Προφανώς το άνευ στοιχείων ζωγραφισμένο πιάτο που απεικονίζεται πρώτο, είναι έργο αρχάριου και όχι αποφοίτου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η επαδημοσίευση του και μάλιστα από άγνωστη πηγή, παρατείνει την παραπληροφόρηση και δεν τιμά τον καλλιτέχνη. Το έργο «Η Μπεκρού», 1935 που δημοσιεύεται ακριβώς δίπλα στο αινιγματικό πιάτο είναι σίγουρα πολύ πιο χαρακτηριστικό ενός μαθητή του Σ. Βικάτου και ήδη δημοσιευμένο σε λεύκωμα του καλλιτέχνη.

  8. Ο/Η G+D λέει:

    Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά σας, αφαιρέσαμε τά έργα που εκ παραδρομής είχαμε αποδώσει στον Χαράλαμπο Ντούμα. Κάθε σας παρατήρηση θα είναι ευπρόσδεκτη.

  9. Ο/Η ΣΟΦΙΑ λέει:

    Καλησπέρα.Πως θα μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί σας?Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο-email επικοινωνίας?Με ενδιαφέρει να μάθω για κάποιο πίνακα του Γερμενή Βασίλειου. Θα μπορούσατε να μου υποδείξετε κάποια πηγή ώστε να ενημερωθώ για άδεια χρήσης κτλ.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  10. Ο/Η σταματης χυτηρης λέει:

    Καλησπέρα
    Είμαι ο γιος του δημ. Χυτηρη.
    Κατ αρχήν να σας δώσω συγχαρητήρια για την όμορφη προσπάθεια που κάνετε, και αν θα μπορούσα να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σας
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Σταματης
    stamhit@hotmail.com

  11. Ο/Η Ευγενία ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

    Έχω έναν πίνακα με υπογραφή Χ. Ντουμας του 1935 και θα ήθελα να τον εκτιμήσω. Παρακαλώ βοηθήστε με να βρω τον κατάλληλο εκτιμητή

  12. Ο/Η Νικόλας Θεοδοσιάδης λέει:

    Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας. Παρακαλώ δημοσιεύτε το email σας, ώστε να στείλω την ψηφιακή φωτοφραφία ενός εργού.

  13. Ο/Η ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΕΡΜΕΣΟΝΛΟΥΟΓΛΟΥ λέει:

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΊΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ 118 ΕΡΓΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΊΔΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΘΟΎΛΑ ΒΟΥΚΥΚΛΑΚΗ (1919-2010) ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΗΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ,ΑΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΆΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΣΤΗΝ ΣΕΛΊΔΑ ΣΑΣ ; ΑΝ ΝΑΙ ,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
    ΑΝΕΣΤΗΣ ΔΕΡΜΕΣΟΝΛΟΥΟΓΛΟΥ

    • Ο/Η G+D λέει:

      Καλημέρα, μπορείτε να μας στείλετε τα έργα στο email μας σε μορφή zip. Θα ελέγξουμε την ποιότητα των φωτογραφίων και όσες ανταποκρίνονται θα φροντίσουμε να τις δημοσιεύσουμε!

  14. Ο/Η kostas t λέει:

    Γεια σας, ενδιαφέρομαι για τον Άγγελο του Γιάννη Μόραλη – 1964. Μήπως το έχετε σε αφίσα ?

  15. Ο/Η The Polytonic Project λέει:

    Θερμότατα συγχαρητήρια! Ἐξαιρετικὴ ἡ δουλειά σας. Ὁ Θεὸς νὰ σᾶς δίνει δύναμη νὰ συνεχίζετε.

  16. Ο/Η Δήμητρα Παπαγεωργοπούλου λέει:

    Καλησπέρα σας! Θα θέλαμε να μάθουμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε άδεια χρήσης της εικόνας «Γαΐτης Γιάννης-Παρέλαση, 1974» σε εκπαιδευτικό υλικό που ετοιμάζουμε σχετικά με τον Ενεργό Πολίτη. Ευχαριστούμε πολύ!

    • Ο/Η G+D λέει:

      Mπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ελευυερα!

      • Ο/Η Δήμητρα Παπαγεωργοπούλου λέει:

        Σας ευχαριστούμε πολύ για την άμεση απάντηση!

      • Ο/Η Δήμητρα Παπαγεωργοπούλου λέει:

        Εκτιμούμε ιδιαίτερα το ότι προσφέρετε τη φωτογραφία δωρεάν καθώς και εμείς προσφέρουμε δωρεάν στα σχολεία το υλικό που ετοιμάζουμε.
        Για να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε καταλάβει σωστά, έχουμε την άδεια να δημοσιεύσουμε την εικόνα «Γαΐτης Γιάννης-Παρέλαση, 1974» μέσα σε μία έκδοση (οδηγός για τον εκπαιδευτικό) και στην περίπτωση αυτή ποια θα αναφέρουμε ως πηγή;
        Σας ευχαριστώ πολύ!

  17. Ο/Η Marina Kouridaki λέει:

    Καλησπέρα σας! Πολύ ωραία δουλειά πραγματικά. Θα θέλαμε να μάθουμε πως μπορούμε να αποκτήσουμε σε μεγαλύτερη ανάλυση τον Πυρπολητή του Νικήτα Γρύσπου για δημοσίευση σε έντυπο- λευκωμα και απο που μπορούμε να πάρουμε άδεια για τα πνευματικά δικαιώματά του.

  18. Ο/Η Δήμητρα λέει:

    Παρακαλώ υπάρχει το έργο λαϊκή αγορά του Τέτση

  19. Ο/Η Αικατερίνη Αρχοντάκη λέει:

    Εξαιρετικής σημασίας η προσπάθειά σας!

  20. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ λέει:

    Θα ήθελα να αγοράσω έναν πίνακα του Θάνου Τσίγκου.
    Πώς να ξεκινήσω την προσπάθεια εξεύρεσης τέτοιου έργου?
    Ευχαριστώ

  21. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ λέει:

    Θα ήθελα να βρω προς αγορά ένα αυθεντικό έργο του Θάνου Τσίγκου.
    Πώς πρέπει να ξεκινήσω την προσπάθεια?

  22. Ο/Η Ιουλία Μέρμηγκα λέει:

    Χαίρετε,
    Θα θέλαμε να μάθουμε πως μπορούμε να α να πάρουμε άδεια για τα πνευματικά δικαιώματά του για την αναπαραγωγή του έργου του Γιάννη Τσαρούχη Ψαραδες και Αγόρι (1949)., Ευχαριστούμε!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.