Πυλαρινός Σωτήρης – Sotiris Pylarinos [1914-1989]

Ο Σωτήρης Πυλαρινός γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1914 & πέθανε στις Βρυξέλλες το 1989. Το 1944 αποφοιτεί από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με πτυχίο στη Ζωγραφική και τις Θεωρητικές Επιστήμες της Τέχνης.
Στα δύσκολα μετακατοχικά χρόνια μεταβαίνει στην Ολλανδία, όπου σπουδάζει από το 1947 έως το 1949 στη Βασιλική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών του Άμστερνταμ, στο τμήμα Ζωγραφικής. Στη συνέχεια, εγγράφεται στη Βασιλική Ακαδημία Εικαστικών Τεχνών της Αμβέρσας, όπου σπουδάζει Ζωγραφική και την τέχνη της Υαλογραφίας (Βιτρώ). Ο δύσκολος δρόμος της καλλιτεχνικής τελείωσης ολοκληρώνεται το 1957 με τις σπουδές του στο Ανώτατο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Αμβέρσας, όπου διδάσκεται την τεχνική της Συντηρήσεως Έργων Τέχνης ( με εξειδίκευση στα έργα ζωγραφικής )

Ο Σωτήρης Πυλαρινός στην εικαστική του διαδρομή πραγματοποίησε 165 εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ακτή Ελεφαντοστού, ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία.

Έχει τιμηθεί με 131 πρώτα διεθνή βραβεία, χρυσά και αργυρά μετάλλια και έχει λάβει ηθικές διακρίσεις από το 1967 έως το 1986.
Έργα του Πυλαρινού βρίσκονται στην Ελληνική Βουλή, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο Μουσείο Ηθοποιών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Βρυξελλών και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

About G+D

ARTA GREECE
This entry was posted in ΖΩΓΡΑΦΟΙ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s