Γκαλντέμης Χριστόδουλος – Christodoulos Gkalntemis [1953]

ΔΕΙΤΕ ΚΙ’ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΕΔΩ

Ο Χριστόδουλος Γκαλντέμης γεννήθηκε το 1953 στην Κωστάνιανη. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής κοντά στον Γιαννιώτη ζωγράφο Γεώργιο Καζάκο και αργότερα σπούδασε ζωγραφική στο Προκαταρκτικό Εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Νίκο Νικολάου. Οι κύριες σπουδές του ήταν στο Εργαστήριο Χαρακτικής της ΑΣΚΤ, με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο. Παρακολούθησε ακόμη το Φροντιστήριο Καλλιτενικής Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου με δάσκαλο τον Γιάννη Παπαδάκη ενώ άκουσε τα θεωρητικά μαθήματα του Παντελή Πρεβελάκη, του Παύλου Μυλωνά, του Αντώνιου Δανασσή- Αφεντάκη και της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα.
Αποφοίτησε το 1987 με την τιμητική διάκριση «Βραβείο Φιλοτεχνηθέντων έργων». Το 1988 εξασφάλισε τριετή υποτροφία του Ι.Κ.Υ για μεταπτυχιακές σπουδές χαρακτικής με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Παπαδάκη.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στο Μουσείο Βορρέ, στην Πινακοθήκη Κώστα Μαλάμου στη Ζίτσα, στις Συλλογές του Μορφωτικόυ Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, της Τράπεζας Εργασίας, της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΚΑΛΤΕΜΗ

About G+D

ARTA GREECE
This entry was posted in ΧΑΡΑΚΤΕΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s